BIG Challenge

BIG Challenge: veehouderij tegen kanker
Varkenshouders, melkveehouders, dierenartsen, voeradviseurs, accountants, financieel adviseurs en onderzoekers uit Nederland en Duitsland zetten zich in 2013 keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s.
Daarom beklimmen 184 fietsers uit de veehouderij op 5 en 6 juni 2013 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.

Monique is als vrijwilliger actief voor het interviewen van bijzondere fietersverhalen. Monique's echtgenoot, Antoine van Loon heeft in 2012 gefietst. Zoon Tim (14) fietste in 2013. Dochter Angelique (16) en Monique liepen de ALpe d'HuZus op 5 juni. Monique bleef vrijwilliger bij BIG Challenge 2015 en 2016.  

We hebben weer diverse activiteiten georganiseerd o.a.

BZB: Benefietconcert met eten, drinken en gezelligheid in Volkel, fietser Marc van de Logt.

Het motivatieverhaal van Will de Brouwer.

Fietser Peter van Agt organiseerde een Benefietopen dag in zijn nieuwe stal, lees hier de reportage uit de Pluimveehouderij.

Koeschilderfestijn in Sint Hubert, 18 en 19 mei 2013.

Een geweldig week! Lees hier de ervaringen van Alphe d'HuZus van Angelique en Monique en de Alpe d'HuZes van Tim. Ook in de Nieuwshoorn van Sint Hubert een mooi bericht en foto. Vleeskuikenhouder Bart Janssen schreef inspirerende blogs die Monique op www.pluimveehouderij.nl plaatst. Hier zijn blog om pluimveehouders te motiveren om in 2014 mee te doen.

In 2014 fietsen weer een groot aantal deelnemers uit de veehouderij mee. Lees hier de reportage over de Benefiet open dag van Peter en Esther van Agt.

Lees hier de interviews van Monique met fietsers met een bijzondere missie:

  Boek Big Challenge 2012
2012 een bijzonder jaar voor Alpe d'HuZes en BIG Challenge en dat leggen we vast. En niet alleen in beelden, maar ook in tekst. En dan maken we er een boek van.

Met een team van schrijvers en fotografen hebben we een boek over Alpe d'HuZes en vooral over BIG Challenge gemaakt. Over hoe het allemaal begon met Herman Houweling als inititatiefnemer, hoe het groeide en hoe het in 2012 was: 185 fietsers uit de veehouderij-sector die meer dan 1 miljoen euro de berg op fietsen.

Het is een verhaal dat verrast, imponeert en vooral inspireert.

Bekijk  een aantal pagina's in het boek. En wilt u zeker zijn van een exemplaar, teken dan ook alvast in (klik hier of op het boek om naar de site van Uitgeverij Roodbont te gaan).