Pluimveehouderij

AgriContent verzorgt regelmatig reportages en artikelen voor de Pluimveehouderij, het driewekelijks vakblad voor de professionele pluimveehouder.

De Pluimveehouderij bevat algemene artikelen en artikelen leg- en vleespluimvee.

Lees hier de interviews

Met Pasen en Kerstmis maakt Pluimveehouderij themanummers:

  • Pasen 2015: promotie biedt grote kansen. Lees hier de artikelen van AgriContent.

Tomassen Duck To viert in 2014 haar 50 jarig jubileum. AgriContent schreef een reportage

AgriContent schreef de volgende vleespluimvee artikelen en reportages.

"Het pluimveeonderwijs bloeit"; een artikel over Nederlandse pluimveeonderwijs in de kersteditie van 2013.

Hier leest u het artikel Continu vat op water, gepubliceerd in de Pluimveehouderij van 23 september 2011 en geschreven door Monique van Loon. 

Voor de Pluimveehouderij 15, 4 november 2011 interviewde Monique Hans Huijbers, LTO portefeuillehouder Duurzaam Ondernemen. Lees hier het interview 'Naar een denkrichting met licht, lucht en ruimte'.

In de Pluimveehouderij staan diverse bedrijfsreportages. Monique van Loon maakte een reportage over de bouw van opfokbedrijf Jacobs in Duizel. Lees hier de reportage en bekijk de foto's: 'Uitbreiding van start na zeven jaar gedoe'.

Het thema van het Paasnummer 2012 is bedrijfsovername. Monique van Loon interviewde hiervoor drie families en maakte hiervan artikelen en foto's: familie Bovee uit Meerlo, familie Siemons uit Roosendaal en familie Beerens uit Hoogeloon.

In Pluimveehouderij 7 van 1 juni 2012 verscheen het artikel Mestdroger FarmDryer is nieuw, maar gebruikt beproefde techniek, geschreven door Monique van Loon.

Voor de Pluimveehouderij 9 van 13 juli 2012 schreef Monique van Loon de reportage Echt van start. Familie Jacobs uit Duizel hield een open dag en gaat nu van start met hun nieuwe opfokbedrijf. Lees hier de reportage Echt van start en bekijk de foto's.
Voor hetzelfde nummer interviewde Monique Sandor Evertz en Robert Claessens over hun ervaringen met de Beroepsbegeleidende Leerweg Pluimveehouderij. Lees hier het artikel In alle opzichten geslaagd.  

Pleegzorg en pluimvee; een bijzondere combinatie. Monique interviewde Peter en Bianca van den Elzen. Lees hier het artikel "Veilig nest voor kind en kuiken", zoals gepubliceerd in Pluimveehouderij 10 van 12 augustus 2012.

In het artikel "Sleutelwoord: preventie" beschrijft Monique het Actieplan Stalbranden (gepubliceerd in Pluimveehouderij 12, 31 augustus 2012). In datzelfde nummer stond het artikel "Nieuwe stal" van familie Van de Ven uit Uden.

Op 25 augustus 2012 hielden Twan en Jeroen Engelen een open dag op hun nieuwe vermeerderingsbedrijf. Bekijk  hier de fotoreportage en het artikel in de Pluimveehouderij.  

Pluimveehouder en Passie: een leuk artikel over leghenopfokker Ben en Gerty Derks: "Als Prins Ben d'un Urste bijdragen aan andermans plezier".

John en Marian Claessens-Jenniskens zijn genomineerd voor Agrarisch Ondernemer 2013. Lees hier hun passie "We varen onze eigen koers en laten ons niet gek maken." En breng uw stem uit: winnen ze de publieksprijs dan gaat de opbrengst naar het Zorghuus in Ysselsteyn.  In het Belgische Pluimveeblad verscheen dit artikel.

Scharrelpluimveebedrijf van Erp uit Sint Anthonis breidde uit met een tweede stal; lees hier de reportage "Blij met meer scharrelkuikens".